fjällen, fiske & frisk luft


kanske känns det som ett enda mörker…

fina små bär, men är de ätliga?


“breathtaking” som en engelsman skulle säga


elsa följde med stor energi med överallt


vila för kängorna

små gulliga timmerhus fanns det gott om


elsa försöker smyga sig på fisken, ingen napp dock


oändliga vidder – tall, tall, tall överallt


inte säsong för skoter ännu…


som tur var fanns det skyltar, annars hade vi gått vilse


tände en eld & kokade varmkorv

Har nu haft 4 veckors härlig semester varav den sista veckan avslutade jag och maken uppe i Älvdalen. Det var så avkopplande att vandra i flera timmar i Furufjället och sedan stanna vid en stuga och göra upp en eld för att koka varmkorv. Aldrig har korven varit så god som då! Vidderna kändes oändliga, ibland var det som att vi var de enda i hela världen. Efter 7 timmar kom vi fram till vårt mål, Njupeskärs vattenfall, det högsta fallet i landet. Tystnaden avbröts då plötsligt av en grupp pensionärer som högljutt pratade om vapen så att alla djur i skogen (om det nu fanns några) sprang långt bort. På tal om vapen, det verkade som varenda människa vi mötte hade jägarkläder och en bössa i baksätet, vilket medförde att jag började tänka på filmen “Jägarna” och försökte sova med ena ögat öppet. Jag har nog aldrig sovit så dåligt som då. Att komma hem till Knivsöder (vilket Hornstull även är känt som), kändes som en befrielse! Sista semesterdagen njöt jag av sol och glass bland Pride-glada turister och stadsbor. Imorgon börjar allvaret på nytt, dags att sätta på sig kostymen och leka vuxen.

One thought on “fjällen, fiske & frisk luft

  1. Jag älskar skylten med Mörkret! Det ser ut att ha varit en fantastisk naturupplevelse. Så häftigt med platser där man får så mycket utrymme och lugn. Skaplig kontrast till Knivsöder som sagt 🙂 Välkommen hem!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s