påskresa till Island

Söta men svåruttalade gatunamn

Vi avnjöt en 8-rätters på fantastiska Fish Market


Valsafari utan några valar i sikte – men många sjösjuka japaner


Rätt klädd för kylan med vattentät overall


3-rätters lunch på Domo – kokosglass som efterätt

Det blev väldigt mycket sushi, utan valkött naturligtvis


Dagen innan snöstormen


Reykjavik, en mysig liten storstad


Vi flög över den aktiva vulkanen som såg ganska slut ut

Spabehandlingar och varma bad på Blue Lagoon

Jag fick kanske en överdos av fisk, men det var absolut värt det

Middag på Perlan – fin utsikt men jobbig rotation

Reykjavik – innan snön intar staden

Nyss hemkommen från Reykjavik och jag längtar redan tillbaka. Maken och jag känner oss fyllda med energi igen! Efter en lång vinter åkte vi till ett kallare klimat, men möttes av varma källor och otroligt god mat. Det känns faktiskt som att vi har badat i ungdomens källa eller något liknande, för huden känns otroligt fräsch, håret gnistrar och naglarna har inte varit så här fina sedan i oktober. Och det gäller även mannen, han kommer med förvånande kommentarer om sina naglar och sitt hår som jag aldrig trodde skulle höra från honom. 5 dagar gick alldeles för fort och nu planerar vi redan nästa resa dit!

Det är något med Island. Vattnet som kommer från kranen luktar ägg, men smakar som finaste mineralvatten. De varma källorna luktar också gamla ägg, men verkar välgörande för kroppen. Vi serverades mat som var underbart gott och jag lyckades gå upp ett par kilo, vilket inte gjorde något. Det varma vattnet förstörde min favoritbikini (eller snarare den enda bikini jag kommer i) men jag tog det med en klackspark, vilket även fick maken att undra om jag mådde bra. Jag fick inget tillfälle att utforska shoppingutbudet, men det bekymrade mig inte ett dugg eftersom vi mest låg i hotellets spa och njöt. Att det började hagla och att vi överraskades av en snöstorm gjorde inte heller något, det är tydligen typiskt för Island. Så om ni får chansen – åk till Island och upplev den äggluktande men magiska atmosfären!

2 thoughts on “påskresa till Island

 1. Vilka fina bilder och vad söt du är i pälsmössan 🙂 Det låter som ni fått en riktigt lyckad semester och ett skönt break från vardagslunken här hemma.

  Like

 2. 🙂

  Det var nästan så jag tänkte “Var det så det såg ut när det var ljust?”. Vi var ju där i december, då var det få timmar med riktigt dagsljus.

  Kul att läsa och se bilder.
  När det kommer till välgörande vatten kan jag säga att det inte funkar på samma sätt med blekt hår. Min frisör skrek när jag kom dit. Hon höll upp mina toppar och menade på att mitt hår var kortare än senaste gången jag klippt mig. (Nåja, hon är lite dramatiskt lagd…)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s