loppishelg

backluckeloppis på Siggesta gård

söt loppistant i sin loppisbod

loppisbodar utanför Strängnäs
sörmländsk allé
mysiga Mariefred
50 sorters kakor på Taxinge slott
litet fynd för en tjuga
somrigt – kanske kan jag få plats med min torkade timjan?

kryddiga små fåglar
äggkoppar för 10 kr st, ett gott fynd!

Efter en solig och varm midsommarafton på Lidingö bjöd molnen på regn och åska dagen efter. Efter ett par timmar i lägenheten blev vi rastlösa och längtade ut. Vi bestämde oss för att åka till Taxinge slott och avnjuta deras berömda kakbuffé. På vägen snubblade vi över en underbar loppis där tanterna och farbröderna erbjöd gamla prylar i små söta röda bodar. Där kunde jag fynda äggkoppar i silver, ett gulligt kryddset i form av ett par fåglar, smycken och annat kul. På söndagen åkte vi med några vänner till Siggesta gård på Värmdö, men backluckeloppisen erbjöd inte lika lockande fynd som i Strängnäs. Istället fick vi mätta våra magar med god mat på Långa raden, en av mina favoritplatser. Om du har vägarna förbi Nacka/Värmdö – missa inte denna härliga restaurang!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s