påsk i new york
Här är lite bilder från min resa till New York. Det var verkligen så underbart som alla hade sagt att det skulle vara. Fantastisk miljö, mat och människor. Och shopping. Vi tog några drinkar på Cipriani’s inne på Grand Central, låter kanske konstigt att gå till tågstationen för att hänga, men det var många som gick dit för att äta middag på en av restaurangerna som har utsikt över biljettkassorna och folkvimlet. I Meatpacking District fanns det en hel del restauranger som var värda ett besök; The Standard Grill, SEA, Gansevoort. Så kul att hänga kvar i området på småtimmarna och gå mellan de olika barerna. Förstås tog vi en promenad på the High Line, här kan man bada fötterna när solen skiner. Vi gick genom Greenwich mot Meatpacking, såg väldigt fina hus och härliga miljöer, i Washington Square Park samlades mycket folk bara för att leka, prata, dansa och sjunga.


Vi tog långa promenader varje dag och hittade en bra rutt där man får in flera olika sevärda kvarter med början i Battery park (utsikt mot Frihetsgudinnan och färja dit om man har lust), sedan promenerade vi mot East River och Seaport (på vägen passerar man the Finance District och Wall street, finns en fet gulddörr med denna berömda adress). Seaport är en liten hamn med båtar, kaféer och restauranger, lite shopping finns – ganska turistigt utbud, men det var mysigt att ta en lunch med utsikt mot båtarna och Brooklyn. Känns väldigt marint, inte det man förväntar sig att se på Manhattan. Vi fortsatte mot Brooklyn Bridge med Chinatown till vänster och broarna till Brooklyn till höger. Vi gick in och insöp alla konstiga dofter… sedan hamnade vi i Little Italy med alla uteserveringar och flirtiga italienare. Så underhållande att höra när lokalbefolkningen pratar, alla låter som att de är med i “Alla älskar Raymond”. Stadsdelen Nolita följde med sina små butiker och krogar, gillade verkligen det här området! Roliga fönsterskyltningar och mer arty mode och bra utbud av serveringar.


Vår resa handlade som vanligt mycket om mat, vi njöt av mexikanskt, venezuelianskt, thai, kinesiskt, franskt , japanskt och förstås damp en och annan hamburgare och kycklingvinge ner i magen. Vi hade bokat bord på Tao innan vi anlände till New York, verkligen värt ett besök, fantastisk mat som fortfarande skapar längtan.

6 thoughts on “påsk i new york

 1. avundsjuk! new york är verkligen en fantastisk matstad! man kan äta så himla gott riktigt billigt. drömmer fortfarande om ett helt fantastiskt sushihak vi åt på i greenwich village för ett par år sen…

  Like

 2. Blev väldigt intresserad av The High Line, lät väldigt coolt med en upphöjd park och promenad! Jag tror bestämt att EoE måste fira med en New York-resa alternativt New York-flytt när vi fyller 35, om inte förr 😀

  Like

 3. Bra idé! Jag kan dock tänka mig att du borde ligga lågt ett tag och smida planer i det tysta efter den fantastiska skörd med shopping du fick med dig hem nu senast 🙂

  Like

 4. Å, jag tycker det är ett måste att “den fantastiska skörd med shopping” redovisas här på bloggen!

  Vad kul att läsa om er resa E, jag och min syster ska dit i oktober! (Och i maj nästa år!)

  Like

 5. haha, det var en fantastisk skörd 🙂 men jag vet inte om jag vågar redovisa den!

  Sara, vad kul att du har två underbara resor att se fram emot. Verkligen helt fantastisk stad som måste upplevas flera gånger om!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s