berlin, bitte

Spenderade en långweekend i Berlin under höstens sista varma dagar. Maten stod som vanligt i fokus; dumplings på Yumcha Heroes, thai på Transit, vietnamesiska soppor på Monsieur Voung och desserter på Chén ché, gourmetmiddag på Fischers Fritz som stoltserar med två stjärnor i Michelin Guide och förstås slank det ner ett par enorma tyska wursts från grillen på gatuhörnet. Frukosten på hotellet avnjöts med bubbel och alldeles för många croissanter. Vi promenerade nästan 2 mil per dag och hann utforska en bråkdel av den stora staden. När benen värkte så hjälpte Berlins kollektivtrafik oss framåt och bakåt och när törsten slog till så fastnade vi lite för länge på en mysig krog. Vi uppdaterade vår kunskap om Tysklands och Egyptens historia och såg förutom delar av muren även den berömda bysten av Nefertiti mellan loppisrundor och ölhak. Klicka på kollagen för att se lite mer av resan.

3 thoughts on “berlin, bitte

  1. Wow! Har bara varit i Berlin en gång, på skolresan sista året i gymnasiet. Men då var jag en helt annan än den jag är idag. Sara 19 hade ingen aning om hur ballt Berlin är.

    Med tanke på hur många resor det blivit och vilka fantastiska bilder det blir, ska ni inte lägga till en “resor” i ert innehåll?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s