stilla söndag

Efter en intensiv lördagsförmiddag med ett alldeles för långt besök i en elektronikaffär där maken dreglade över det mesta och tömde vårt resekonto hamnade vi på kära Delselius på Värmdö. Det var säkert ett halvår sedan vi var där senast, men allt var sig likt på ett bra sätt. Vi lyckades motstå semlorna som lockade med det pudrade locket och den fluffiga grädden. Vi sparade oss istället till kvällens besök på restaurang Jonas på Kungsholmen som serverar riktigt god mat – smakrikt och med finess. Lite inspirerad av gårdagen så står det nu en köttgryta och vilar på spisen. Vi har använt kantarellerna från i somras och rotfrukterna kommer från mors land. Nu ligger jag och maken i varsin ände av soffan och diskuterar David LaChapelle och utställningen på Fotografiska. Gå och se den! Vidunderligt finurlig och underhållande. Det är inte varje söndag man får stå i ett trångt litet rum med tunna grå farbröder och rynkiga tanter och titta på när Christina Aguilera skakar rumpan i videon ‘Dirrty’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s