sommarhuset


Sista sommardagarna på landet, den allt krispigare luften fyller andetagen och björklöven färgas gula. Vår första sommar på landet har varit härligt avkopplande och vi har varit förunnade fina soliga veckor med endast ett par regniga dagar. 

Det har varit så njutningsfullt att skörda grönsakerna som det knappt fanns något hopp för i maj. Vi har plockat persilja, mynta, mangold, chili och vaxbönor för att tillaga till lunch och middag. Äntligen har jag lyckats få min andra hälft att dra ner på köttkonsumtionen, så många dagar har varit helt vegetariska. Då den inre grottmänniskan talat så blir det närodlat eller ekologiskt kött, vilket förstås gör att man automatiskt äter kött färre gånger pga kostnaden. Jag har länge lobbat för att vi ska äta vegetariskt under vardagarna och har själv gjort det sedan årsskiftet, dock har mannen inte känts sig alltför övertygad. Det finns så många goda anledningar att dra ned på konsumtionen, men jag ska inte gå in i den diskussionen här.

Min man har gått in med glädje och energi i alla projekt som han har företagit sig; trädfällning, vedhuggning, ogräsrensning och renovering. Själv har jag med gott samvete intagit viloställningen och njutit av bra sommarläsning. Vi har båda blivit förälskade i vårt lilla sommarhus och längtar att spendera höstens helger här. Och att få fylla svampkorgen med skogens guld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s