smak av sommar / taste of summer

a place for peace
rolling in the grass
sallad with fennel and lemon
light lunch

so pretty
apple blossoms
elsa enjoying the sun


Det är så underbart fint väder just nu! Känns som att dessa dagar bara är till låns, att man får njuta så gott det går innan den “svenska sommaren” slår till med gråa dagar och regn. På landet odlar vi sockerärtor, bönor, pumpa och diverse kryddor. Vitlöken står stolt i odlingslådorna och väntar på att få skördas. Elsa älskar att rulla runt i gräset, tugga på stråna och somna i en nyklippt gräshög. Vi grillar gärna fisk och gör det enkelt för oss med få tillbehör. Chilisås att doppa fisken i, en sallad på fänkål, pak choi, mynta och citron gör fisken sällskap.

Naturligtvis serverar vi rabarberpaj till eftermiddagsfikat. Har skapat ett recept med kokos och citron. Bilder och recept kommer snart!

It’s such wonderful nice weather right now! It feels like these days only is here temporarily, so you have to enjoy as much as possible before the “Swedish summer” turns back with gray days and rain.  At the cottage, we grow sweet peas, beans, pumpkin, and various spices. The garlic stands proudly in the cultivation boxes, waiting to be harvested. Elsa loves to roll around in the grass, chewing on straws and goes to sleep in a pile of freshly cut grass. We love to grill fish and makes it easy for us: chili sauce to dip the fish in, a salad with fennel, pak choi, mint and lemon to accompany the fish. 


Of course we serve rhubarb pie for afternoon fika. I’ve created a recipe with coconut and lemon. Photos and recipes coming soon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s