under the chestnut tree / kastanjeträdet

Last Sunday we met a friend for a fika in the Old Town/Gamla Stan, it was one of those beautiful crisp autumn days. We walked around the Castle and the Parliament and studied all the amazing architecture. We met at Under the chestnut tree/Under Kastanjen, a bistro located in a charming square in the Old Town, next to a big chest nut tree. They have a wide selection of gluten- and lactose-free pastries and of course Elsa and her friends are welcome.

It is not very dog friendly except that you get to take your four-footed friend with you. Some visitors who do not know about that room to the left is for dogs gives us strange looks when we are sitting there enjoying the pastries with Elsa next to us. It’s all the same really nice to be able to enjoy a gluten- and lactose-free fika with our little girl although they are not offering a special menu for dogs or even a water bowl.

I söndags mötte vi en vän för en fika i Gamla Stan, det var en vacker och frisk höstdag. Vi gick runt  slottet och regeringsbyggnaderna och beundrade den fantastiska arkitekturen, för att sedan träffas på Under Kastanjen, en bistro som ligger i ett charmigt torg i Gamla stan, förstås bredvid ett stort kastanjeträd. De har ett stort utbud av gluten- och laktosfria bakverk och naturligtvis är Elsa och hennes vänner välkomna.

Det är inte speciellt hundvänligt förutom att du får ta med dig din fyrfotade vän in och vissa besökare som inte vet om att rummet till vänster är till för hundar tittar lite snett på oss när vi sitter där och njuter av bakverken med Elsa bredvid. Det är i alla fall riktigt skönt att kunna njuta av en gluten- och laktosfri fika med vår lilla tjej, trots att de inte riktar sig till hundar med vare sig meny eller  ens en vattenskål.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s