cottage life / lantliv

Swedish summer house in the autumn

Autumn is going towards winter and at the cottage, it is time to move the summer furniture inside and replant the flowers. We put down the bulbs in the soil and hope for beautiful colours in spring and we cut down branches that weaken the trees. I can have a look back on a beautiful summer that will give us many great memories to cherish to come: swims in the lake everyday, blueberry picking, excursions with the neighbors, our first encounter with wild boars, warm mosquito-free summer nights, great dinners with friends and family, late evenings on the porch and above all very much relaxation. Finally it feels like the cottage starts to reflect who we are, we’ve given away a lot of old stuff that came with the house when we moved in and now my old paintings are taking space on the walls and the findings from earlier auctions have found their places. Of course we should someday build a new kitchen and renovate the bathroom, but right now I’m enjoying just being here.

Hösten går mot vinter och på landet är det dags att flytta in sommarmöblerna och plantera om buskar och blommor. Vi sätter lökar som ska ge oss vackra färger till våren och klipper ned grenar som försvagar träden. Jag kan titta tillbaka på en riktigt vacker sommar som gav oss många fina minnen att vårda framöver: varma bad varje dag, blåbärsplockning, utflykt med grannarna, vårt första möte med vildsvin, ljumma myggfria sommarnätter, goda middagar med vänner och familj, sena kvällar på verandan och framför allt mycket avkoppling. Äntligen känns det som att sommarhuset alltmer speglar vilka vi är, vi har skänkt bort mycket som tillhörde huset när vi flyttade in och nu har mina gamla tavlor tagit plats på väggarna och auktionsfynden har hittat sina platser. Visst ska vi bygga om köket och renovera badrummet, men just nu njuter jag bara av att vara här. 

Interior of the cottage, Swedish summer houseInterior of the cottage, Swedish summer houseInterior of the cottage, Swedish summer houseInterior of the cottage, Swedish summer houseInterior of the cottage, Swedish summer houseInterior of the cottage, Swedish summer house

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s